Društvo

Бања Лука: Нови знаци и правила за вођење паса

БАЊА ЛУКА - У складу са одредбама Одлуке о заштити и држању животиња на територији града Бањалука, почело је постављање 35 знакова "Забрана за псе" и десет знакова "Водите пса на повоцу и почистите за њим".


Израду и постављање знакова обавља предузеће "Еурознак" из Бање Луке, а вриједност уговорених послова износи 6.800 КМ.

Знакови ће бити постављени на 27 локација у граду Бања Лука.

У Комуналној полицији кажу да је забрањено извођење паса на пјешачку зону Трг Крајине, улицу Бана Милосављевића, уређене паркове "Петар Кочић" и "Младен Стојановић", те ужа подручја око школа, вртића и здравствених установа.

"Законска обавеза је да се сви пси ван затвореног простора морају водити на повоцу дужине до метар и по, док пси тежи од десет килограма агресивни и опасни, осим што треба да се воде на повоцу треба на њушци да имају и заштитну корпу", кажу у Комуналној полицији.

Казна за физичка лица која не поштују одлуку вођења пса на повоцу и са корпом на њушци, те за извођење паса тамо гдје је то забрањено предвиђена казна у износу од 100 до 1.000 марака

Ако се којим случајем приликом извођења пса запрља или загади било која површина, власник је дужан да ту површину очисти и опере.

"Осим тога, власник је обавезан да по потреби и дезинфикује површину коју је његов кућни љубимац запрљао", кажу у Комуналној полицији.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog