Politika

Липовац огорчен поступком локалних власти у Сребреници

БАЊА ЛУКА - Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Зоран Липовац рекао је да није изненађен, али да је огорчен поступком локалних власти у Сребреници да не испоштују одлуку Владе РС према којој су све републичке и општинске институције биле дужне да у четвртак, на дан сахране српског патријарха Павла, спусте заставе на пола копља.


"Нисам изненађен , али сам огорчен, јер је крајње непримјерено да локалне власти не поштују осјећања већине становништва", рекао је Липовац.

Он је оцијенио да није новост да локална власт у Сребреници не поштује одлуке републичких органа, због чега ће се морати пронаћи механизми како да се овај проблем, који се стално понавља, некако ријеши.

Предсједник Скупштине општине Сребреница Радомир Павловић каже да очигледно непоштовање осјећања већинског српског становништва у овој општини, које је јуче испраћало патријарха српског Павла, представља још један доказ "да за бошњачке власти уопште не важе закони земље у којој живе и раде".

Павловић је оцијенио да је крајње вријеме да власти Српске учине нешто што ће сребреничким Србима доказати да живе у РС, наводећи да би надлежни из републичких институција морали да предузму енергичне кораке како би се закони РС једнако спроводили на њеној територији.

Иако је дан сахране патријарха Павла у РС био проглашен даном жалости, на згради Суда и општине Сребреница заставе нису биле спуштене на пола копља.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog