Društvo

Oтворен Сајам образовања у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА - Заинтересовани ученици и студенти од данас до недјеље, 22. новембра, моћи ће да се информишу о могућностима студирања у Републици Српској на Сајму образовања у Бањој Луци, на којем је своју образовну понуду представило више од 20 јавних и приватних високошколских установа и фондације које нуде различите видове стипендирања из цијеле БиХ.


Отварајући Сајам образовања данас у бањолучком Дому омладине министар просвјете и културе РС Антон Касиповић позвао је будуће студенте да пажљиво бирају студије водећи при томе рачуна да ли је студијски програм који бирају лиценциран и да ли легално води до дипломе.

"Овакву активност ћемо свакако организовати и са Универзитетом у Источном Сарајеву, јер не правимо разлику између два јавна универзитета, али ни између јавних и приватних високошколских установа. Уочавамо један значајан напредак код већине приватних факултета, а све оне који корачају према квалитету Министарство ће подржати", рекао је Касиповић новинарима у Бањој Луци пред почетак Сајма.

Предсједник Уније студената РС Милан Петковић рекао је да ће осим изложбеног простора и представљања образовних капацитета РС, на сајму бити одржане и радионице брзог читања и бољег памћења и предавање о убјеђивању саговорника и вјештинама презентовање.

Петковић је нагласио да је улаз на сајам бесплатан и позвао све ученике и студенте да дођу и да се информишу о условима уписа на факултет, условима стипендирања, одласка на студије у иностранству и могућностима за наставак постдипломских студија.

Организатор Сајма образовања је Унија студената РС, а покровитељ Министарство просвјете и културе РС.

Сајам се одржава у Дому омладине од данас до недјеље 22. новембра, а улаз на сајам је бесплатан.

На свечаности отварања Сајма Унија студената РС обиљежила је десет година рада и постојања, а уручена су и посебна признања појединцима и колективима који су допринијели афирмацији Уније студената РС и уопште заштити права студената.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog