Društvo

Сански Мост: Свештенику поставили бомбу испред Парохијског дома

ПРИЈЕДОР - Испред Парохијског дома у Санском Мосту јутрос рано експлодирала је непозната експлозивна направа, а свештеник цркве Светих апостола Петра и Павла јереј Слободан Вишекруна, који је, највјероватније, вратима активирао убојиту направу, није повријеђен, захваљујући сплету срећних околности.


Портпарол Управе полиције Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Але Шиљдедић потврдио је да је јутрос око 7.00 часова Полицијска станица у Санском Мосту запримила пријаву и након изласка на лице мјесте, у Кључку улицу, потврдила наводе да је испред улазних врата куће у којој је настањен тридесетогодишњи вјерски службеник православне цркве у Санском Мосту експлодирала непозната експлозивна направа.

''Након овог догађаја свештеник се обратио за помоћ у Дом здравља у Санском Мосту и према нашим сазнањима није задобио тјелесне повреде, а није било ни других повријеђених лица'', нагласио је Шиљдедић.

Он је навео да увиђај још није завршен и да га врше припадници сектора криминалистичке полиције МУП Унско-санског кантона, као и дежурни кантонални тужилац.

Неименовани полицијски извори наводе да је свештеник Слободан Вишекруна око 6.45 часова из парохијског дома у коме станује кренуо према православној цркви и при отварању врата, највјероватније је, активирао ручну бомбу.

С обзиром да се након отварања врата вратио у стан, јер је нешто заборавио, затворио је врата и бомба је експлодирала испред улазних врата парохијског дома без посљедица по његов живот.

Свештенику Вишекруни пружена је медицинска помоћ у хитној служби санског дома здравља гдје је стигао у стању шока.

Мјесто немилог догађаја посјетили су начелник општине Сањин Халимовић и предсједавајући општинског вијећа Драго Праштало, као и владика бихаћко-петровачки Хризостом који су осудили овај немили догађај.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog