Društvo

Извјештај о 150. сједници Владе РС

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске утврдила је данас, на 150. сједници у Бањој Луци, Приједлог закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку, Приједлог закона о јавним скијалиштима, Приједлог закона о измјенама и допунама закона о Радио-телевизији Републике Српске и Нацрт закона о уговорима о превозу у жељезничком саобраћају Републике Српске.


Влада Републике Српске усвојила је Уредбу о критеријумима за проглашавање вишка запослених у органима управе Републике Српске, као и Приједлог програма збрињавања вишка државних службеника у управи Републике Српске.

Влада Републике Српске усвојила је Извјештај о раду Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске, за 2008. годину.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о прихватању задужења Републике Српске према Европској банци за обнову и развој (Europen Bank for Reconstruction and Development), по Пројекту изградња петље "Маховљани", у износу од 21.000.000,00 евра.

Влада је донијела Одлуку о прихватању задужења Републике Српске према Европској инвестиционој банци (European Investment Bank), по Пројекту кредитирања малих и средњих предузећа путем АД "Инвестиционо-развојна банке Републике Српске", Бања Лука, у износу од 50.000.000,00 евра.

Влада Републике Српске усвојила је Одлуку о прихватању задуживања Републике Српске према Свјетској банци-Међународној банци за обнову и развој (World Bank - International Bank for Reconstruction and Development-WB IBRD), по Пројекту унапређења доступности финансијских средстава за мала и средња предузећа, у износу од 19.120.000,00 евра, што је 40% од укупно одобреног кредита за БиХ, који износи 47.800.000,00 евра. Циљ Пројекта је побољшање приступа финансијским средствима за мала и средња предузећа у БиХ, Републици Српској погођена свјетском финансијском кризом.

Ове три одлуке о прихватању задужења биће упућене на разматрање у Народну скупштину Републике Српске.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о утврђивању општег интереса за експропријацију некретнина, за потребе изградње електроенергетских објеката, у насељима Осојница, Пакленица, Велика Буковица и Тисовац, општина Добој. Влада је донијела Одлуку о утврђивању општег интереса, за изградњу мјесне телефонске мреже, у насељу Чесма, у Бањој Луци.

Такође, Влада РС је донијела Одлуку о утврђивању општег интереса, за изградњу водоводног система у Кришковцима, општина Лакташи. Влада Републике Српске донијела је и Одлуку о утврђивању општег интереса за изградњу "Колектора мјешовите канализације сливног подручја Коњуховци - Слатина, са утицајем слива у поток Слатина", на подручју општине Прњавор, каже се у саопштењу које потписује Сектор за информисање - Биро за односе са јавношћу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog