Politika

Статут Војводине није противан интегритету Србије

БЕОГРАД - Министар за државну управу и локалну самоуправу Србије Милан Марковић рекао је да је Статут Војводине у складу са Уставом и потврђује територијални интегритет и сувернитет Србије те да су супротне тврдње злонамјерне.


Марковић је оцијенио да су тумачења да је статут Војводине противан интегритету и суверенитету Србије злонамјерна и неоснована.

Он је додао да је референдум дефинисан Уставом и да су за тај исти устав гласали и они што данас нападају то рјешење из Статута.

"То право на референдум нема никакве везе са територијалном целовитошћу Србије, већ само поставља услов да се грађани Аутономне Покрајине изјасне о евентуалној промени њених граница унутар Србије", рекао је Марковић за "Вечерње новости".

Коментаришући спекулације да би Војводина могла да крене стопама Црне Горе, Марковић је рекао да таква сумња мора да се поткријепи озбиљним доказом, а садржина предложеног статута свакако није доказ у том правцу.

Он је рекао да Нови Сад није главни град Војводине, него административни центар и сједиште покрајинских органа и додао да терминологија није суштинско питање, као и да питање Војвођанске академије наука није суштинско, о чему ће Уставни суд дати коначну ријеч.

Марковић сматра да неће бити избора у 2010. години.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog