Politika

Ђукановић: Нисмо против хомосексуалаца

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Мило Ђукановић рекао је да изјава црногорског министра за људска и мањинска права Ферхата Диноше о лезбијској, геј, бисексуалној и трансродној /ЛГБТ/ популацији у Црној Гори није званични став Владе.


Диноша је у четвртак рекао да је "живот на овој планети дат због љубави и секса између мушкарца и жене, и да држава нема обавезу да афирмише групе које другачије мисле".

Након тога су лидери Нове српске демократије и Покрета за промјене Андрија Мандић и Небојша Медојевић рекли да су Диношине изјаве званичан став Владе.

Ђукановић је рекао "Вијестима" да је упознат са Диношином изјавом, наводећи да је ријеч о индивидуалном ставу.

"То треба тумачити као став Диноше. Он је човјек који у влади одговорно обавља своје послове и има право на свој став о тој теми. Када је у питању политика Владе, то је политика која је апсолутно посвећена правима свих мањина", рекао је он.

Ђукановић је додао да ће Диноша и убудуће "штитити све оно што су међународни стандарди".

Он је поновио тврдње цивилног сектора да је Црна Гора потписник свих релевантних међународних конвенција, тврдећи да су права ЛГБТ популације у Црној Гори сасвим заштићена.

"Према свим информацијама које имам и као предсједник Владе и као човјек из јавног живота, кроз комуникацију са другим надлежним државним институцијама, немам никаквих сазнања да је било ком појединцу из те групације угрожено право", навео је Ђукановић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog