Republika Srpska

Само једна понуда за куповину прехрамбене индустрије Сава

БИЈЕЉИНА - Стечајни управник бијељинске Прехрамбене индустрије "Сава" Небојша Матић рекао је да је данас до 12.00 часова, до када је био рок за пријављивање понуда евентуалних купаца овог предузећа, стигла само понуда Милорада Крстића из села Глоговац у општини Бијељина.


"Он је у законском року једини доставио понуду. У четвртак у 11.00 часова засједа Комисија која ће отворити и прегледати понуду. Уколико сви критеријуми буду задовољени, о томе ће се изјаснити одбор повјерилаца, а потом и Скупштина. Вјерујем да би све требало бити завршено до краја децембра", рекао је Матић.

Он је додао да о самом понуђачу зна веома мало, те да ће тек када се отвори понуда бити познато да ли гласи на неку фирму или је заједничка са неком фирмом.

Матић је подсјетио да су неки од услова за купца да се дјелатност предузећа неће мијењати 15 година, да ће основна дјелатност бити прерада пољопривредних производа, да ће регулисати све обавезе према радницима и пољопривредним произвођачима, као и да мора имати банкарску гаранцију од пола милиона КМ.

"У случају да не раеализује понуду, коју му је прихватила Скупштина, пропада му пола милиона КМ", рекао је Матић, поновивши да је реално очекивати да процедура буде завршена до 27. децембра, када би купац могао ући у посјед.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog