Republika Srpska

НИС у губитку осам милијарди динара: Србија нема обавеза према Русима

БЕОГРАД - Србија нема никаве додатне обавезе према руској страни због губитка Нафтне индустрије Србије /НИС/ од око осам милијарди динара /више од 80 милиона евра/ у 2008. години, рекао је министар енергетике и рударства Србије Петар Шкундрић.


Он је навео да је и супервизор "Ернст и Јанг" потврдио губитак НИС од осам милијарди динара и додао да ће извјештај тог ревизора, по свему судећи, бити прихваћен на сједници Управног одбора НИС, заказаној за понедјељак.

"Такав извештај нема никакав утицај на аранжман с 'Гаспромом'. Власнички односи остају непромењени, а за ову вредност од око осам милијарди динара, уколико Управни одбор и Одбор ревизора утврде валидност извештаја, биће умањена укупна вредност капитала компаније", рекао је Шкундрић.

На питање да ли је Србија ове године спремна за евентуалну несташицу гаса, Шкундрић је рекао да постоје резерве гаса за око 90 дана, што је, како је навео, неупоредиво боље него прошле зиме.

"Подземно складиште гаса Банатски Двор у овом часу може да произведе око 1,2 милиона кубика гаса. До краја децембра моћи ћемо око три, а у фебруару пет милиона кубика. Већ смо резервисали и додатних 200 милиона кубика гаса у Мађарској", рекао је Шкундрић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog