Svijet

Медведев Јединственој Русији: Будуће изборе добијајте поштено

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Руски предсједник Дмитри Медведев критиковао је данас регионалне лидере владајуће партије Уједињена Русија због неуспјеха да осигурају демократске локалне изборе прошлог мјесеца и поручио им да будуће побједе остварују поштено.


Медведев је на конгресу партије Уједињена Русија у Санкт Петербургу поручио да странка мора да се модернизује и да буде отворена.

"Сви ми морамо да научимо да побјеђујемо на отвореним такмичењима", рекао је Медведев обраћајући се делегатима на сједници коју уживо преноси државна телевизија.

Медведев је рекао да се Уједињена Русија, коју критичари упоређују са совјетском Комунистичком партијом по својој доминацији политичким и јавним животом, мора да промјени.

"Партија је само инструмент, веома важан и апсолутно неопходан, али само инструмент, средство али не и циљ", рекао је Медведев.

Уједињена Русија, предвођена премијером Владимиром Путином, поптуно је поразила опозиционе партије на регионалним изборима у октобру.

Опозиција тврди да је на изборима забиљежен велики број неправилности и кршења прописа, али изборни званичници одбацили су примједбе и Медведев је тада честитао побједницима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog