Republika Srpska

Хрватска: Приједлог буџета 15,41 милијарду евра

ЗАГРЕБ - Хрватска Влада упутила је Сабору приједлог буџета за наредну годину у којем приходе планира у износу од око 15,41 милијарду евра, што је 1,5 одсто више него ове године.


Приједлогом буџета планирани су расходи у износу од 16,58 милијарди евра, што је око 124 милиона евра више него ове године.

Премијер Хрватске, Јадранка Косор, изјавила је да је буџет за наредну годину рађен на пројекцији раста бруто домаћег производа /БДП/ за 0,5 одсто, додајући да се буџетом наставља штедња на свим нивоима и одрицање од свега без чега се може.

"Вјерујем да ово може бити стабилан буџет за 2010. годину, прије свега за јачање привреде и усмјеравање буџетских средстава свима којима то заиста треба", рекла је Косорова.

Она је навела и да трошкови прилагођавања ЕУ, уз повећање трошкова за камате, у 2010. години значе повећање расхода за 3,4 милијарде куна или око 465 милиона евра, пренијели су хрватски медији.

Нацрт буџета који је Влада предложила предвиђа да буџет буде отприлике на овогодишњем нивоу након три проведена ребаланса. Оквире таквог буџета коалициони партнери су договорили прије десет дана, када су министри добили обавезу да у својим ресорима покушају наћи нове позиције за уштеде.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog