Društvo

Породице погинулих бораца: Рок за накнаду нематеријалне штете продужити до 31.12.2010.

СРБАЦ - Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске тражи да се рок за остваривање права на накнаду за нематеријалну штету за породице несталих бораца и цивила, који истиче крајем ове године, продужи до 31. децембра 2010. године, рекао је потпредсједник организације, Вељко Лазић.


"Тражимо да ресорно министарство РС покрене иницијативу у Наредној скупштини Српске да се рок за остваривање права на накнаду за нематеријалну штету за породице несталих бораца и цивила продужи са 31. децембра ове на 31. децембар 2010. године, јер се ове породице налазе у специфичној ситуацији", рекао је Лазић.

Он је додао да, према процјанама, у Српској има око 15 одсто породица ових категорија које нису оствариле своје право, те да им треба дати могућност да то у наредној години остваре или путем тужбе суду или захтјевом за поравнање.

Лазић, који је уједно и предсједник србачке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, рекао је да има одличну сарадњу са локалним властима у Српцу, за шта је примјер то што Организација бесплатно користи једну канцеларију за своје потребе.

Он је додао да Организација годишње из буџета за реализацију програмских задатака добије 26.000 КМ, те подршку приликом запошљавања дјеце погинулих и заробљених борца.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog