Društvo

Делегација Козарске Дубице у Тел Авиву

ТЕЛ АВИВ - На позив најразвијеније израелске општине Емек Хефер, jуче је у Тел Авив допутовала званична делегација општине Козарска Дубица, саопштено је из Представништва Републике Српске у Израелу.


Позивно писмо начелника општине Емек Хефер Рана Идана упућено начелнику општине Козарска Дубица Нини Јаузу прво је такве врсте у односима Израела и Републике Српске.

Током тродневне посјете, делегација из Козарске Дубице посјетиће пољопривредне и индустријске субјекте Емек Хефера, који се налази сјеверно од Тел Авива.

Делегацију ће примити и предсједник Удружења ратних заробљеника Рам Дорон и предсједник Организације ратних војних инвалида Хаим Бар.

Руководство општине Козарска Дубица биће примљена и у општини Модиин поводом припрема за обиљежавање Дана пробоја јасеновачких логораша идуће године.

У сриједу, 25. новембра делегација ће посјетити Јад Вашем, а примиће је патријарх јерусалимски Теофил Трећи.

У делегацији општине Козарска Дубица осим начленика Јауза су и начелник општинског одељења за друштвена и економска питања Драган Матаруга, директор ЈУСП Доња Градина Милорад Буква, директор Унаплода Миле Арсенић и директор ХПК Драксенић Јовица Шуман.

Посјета је реализована у организацији Представништва Републике Српске у Израелу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog