Društvo

Побуна у ХРТ: ''Петиција против катедрале мрака''

ЗАГРЕБ - Петицију за смјену генералног директора Хрватске радио-телевизије /ХРТ/ Вање Сутлића и уредника Информативног програма Хрватске телевизије Хловерке Новак-Срзић, коју је покренуло Удружење Партнерство за друштвени развој /ПДР/, до сада је потписало више од 2 300 људи, рекао је предсједник овог удружења Мунир Подумљак.


"Петицију против катедрале мрака", како ПДР назива ову акцију, грађани могу да потпишу на интернет страници Удружења, а Подумљак истиче да број потписника петиције расте из минута у минут.

Он је данас ХРТ-овом Програмском вијећу послао допуну захтјева за покретање поступка разрјешења дужности Сутлића и Срзићеве, у којем се истиче почетни успјех петиције коју потписују грађани из свих дијелова Хрватске, али и хрватски грађани који живе у иностранству, свих вјерских заједница и етничких група.

"Наш став је да су својим дјеловањем Хловерка Новак-Срзић и Вања Сутлић Хрватску телевизију претворили у катедралу мрака", навео је Подумљак, истакавши како је основни задатак Програмског вијећа ХРТ-а да заштити јавни интерес.

Петицију су до сада потписали новинари ХРТ-а Денис Латин, Александар Станковић, Маја Север, Ана Јелинић, Роберт Томић Зубер, Лела Кнежевић, предсједници синдиката Мијат Станић и Жељко Поповић, политичари и јавне особе Драгутин Лесар, Горан Беус, новинари Душан Миљуш, Домагој Маргетић и други.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog