Politika

Tихић се нада новим разговорима

САРАЈЕВО - Предсједник СДА Сулејман Тихић рекао је да очекује да ће већ сутра у БиХ поново стићи представници ЕУ и САД и да ће разговори са лидерима политичких странака у БиХ бити настављени.


Тихић је рекао новинарима да СДА настоји да учини све како би се дошло до одређених рјешења, наглашавајући да бутмирски пакет не рјешава све, али да нуди 50 одсто рјешења.

Он је навео да је циљ данашњег радно-консултативног састанка руководства ове странке са представницима у извршној и законодавној власти међусобно информисање о политичкој и економској ситуацији у БиХ и утврђивање праваца даљег дјеловања странке, посебно у наредној години.

"Данас ћемо видјети шта још можемо учинити за БиХ и њене грађане. Настојаћемо да, у оквиру странке, остваримо што бољу сарадњу и координацију, како политичке, тако и извршно- законодавне власти", изјавио је Тихић уочи састанка о теми "Актуелна политичко-економска ситуација у БиХ" на коме је предвиђено и обраћање премијера Федерације БиХ Мустафе Мујезиновића.

Он је нагласио да СДА, као одговорна странка, жели да упути поруку да нико нема мандат да зауставља БиХ на путу ка чланству у ЕУ и НАТО-у, а да "неке максималистичке политике и политике козметичких промјена" за посљедицу имају "статус кво, лоша дејтонска рјешења и заустављање БиХ" на том путу.

Тихић је рекао да је БиХ од 2006. године у застоју, како у процесима унутрашње интеграције, тако и на њеном европском путу и додао да ће се и даље трудити да се дође до рјешења која ће за БиХ значити бржи напредак ка ЕУ и НАТО-у.

"Најбољи начин да се то догоди је онај који нам предлажу пријатељи из ЕУ и Америке", сматра Тихић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog