Politika

БиХ и Македонија требају склопити споразум о двојном држављанству

САРАЈЕВО - БиХ и Македонија требају склопити споразум о двојном држављанству, констатовали су данас у Сарајеву предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Милорад Живковић и предсједник македонског Собрања Трајко Вељановски.


Живковић је истакао да ће Парламентарна скупштина БиХ и парламент Македоније упутити иницијативе надлежним институцијама, односно органима извршне власти, како би у наредном периоду споразум био потписан.

"На састанку је било ријечи и о евроатлантским интеграцијама двије земље, регионалној сарадњи и покретању више иницијатива, као што је потписивање протокола о сарадњи у процесу европских интеграција", рекао је новинарима Живковић, након састанка са Вељановским.

Он је оцијенио да су односи двије земље веома добри и без отворених питања и изразио задовољство посјетом македонске делегације.

Вељановски је нагласио да су евроатлантске интеграције веома важне за цијели регион и да све земље бивше Југославије требају постати чланице ЕУ.

Према његовим ријечима, ова година је била добра за Македонију, превасходно због добијања либерализације визног режима.

Он је истакао да ће Македонија помоћи БиХ на путу ка евроатлантским интеграцијама, те да очекује да ће БиХ у што скорије вријеме добити либерализацију визног режима.

Вељановски је изразио наду да ће добри односи двије земље бити настављени.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog