1

Svijet

Обрукана Тајна служба: Код Обаме се може незван на вечеру

ВАШИНГТОН - Америчка Тајна служба покренула је истрагу о томе како је непозван брачни пар ушао на државничку вечеру коју је организовао предсједник Барак Обама, изјавио је данас портпарол Тајне службе Едвин Донован.


Према његовим ријечима, служба која је задужена за обезбјеђење предсједника и других високорангираних званичника спроводи ревизију због нарушавања безбједносних мјера на вечери организованој у част индијског премијера Манмохама Синга.

Амерички дневник "Вашингтон пост" први је писао да је брачни пар из Вирџиније Тарик и Мишел Салех, који нису били на званичној листи званица, ушао на забаву у Бијелој кући, али да нису успјели да заузму мјесто за столом.

Бијела кућа је од Тајне службе затражила пуну истрагу о томе шта се догодило.

"Према првобитним резултатима истраге, једна од контролих тачака није испоштвала одговарајућу процедуру како би провјерила да ли су два лица о којима је писао `Вашингтон пост` била на листи званица. Желим да истакнем да су они прошли неколико нивоа безбједности попут магнетометара и сличних мјера као и сви остали гости на вечери", рекао је Донован.

Према писању листа, брачни пар био је у истој просторији гдје и породица Барака Обаме и премијер Синг, али није познато да ли су се срели.

На више десетина фотографија објављених на интернет страници за дружење "Фејсбуку" приказан је пар како позира током вечере са гостима попут потпредсједника Џоа Бајдена, градоначелника Вашингтона Едријана Фентија, водитељке телевизијске станице "Си-Би-Ес њуз" Кети Курик и шефа канцеларије Бијеле куће Рама Емануела.

"Вашингтон пост" наводи да брачни пар, који је учесник једног од америчких реалити шоуа, негира да је био уљез на вечери у Бијелој кући.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog