Republika Srpska

Све извјеснија продаја бијељинске ''Саве''

БИЈЕЉИНА - За откуп бијељинског предузећа "Сава" једини потенцијални купац Милорад Крстић, бизнисмен из Њемачке, понудио је 2.000.000 КМ, које мора измирити у року од мјесец дана, изјавио је Небојша Матић, стечајни управник "Саве".


Он је рекао да је Крстић за комплетну имовину предузећа понудио 1.111 .387 КМ, а истовремено се обавезао да испуни обавезе према радницима у износу 819.068 КМ, као и према пољопривредним произвођачима од 69.540 КМ.

"Нова фирма, како је најављено, зваће се доо `Сава` Бијељина", навео је Матић и додао да Крстић гарантује прераду пољопривредних производа у наредних шеснаест година, а у функцији ће бити и хладњача и магацински простор Слободана Павловића.

Он је навео да потенцијални купац гарантује да ће задржати цјеловитост локације и да ће у року од прве три године уложити шест милиона марака, а након тог периода још три милиона марака.

Матић је рекао да ће, према понуди, Крстић у наредне три године запослити 50 старих и нових радника, плус 70 сезонских, а након тог периода још 70 радника, те 50 сезонских.

"Обим производње за прве три године биће око три хиљаде тона годишње. Након тог периода, потенцијални купац се обавезао на обим производње од пет хиљада за период од још три године, а послије пет година на осам хиљада тона", навео је Матић.

Он је нагласио да је Крстић доставио и банкарску гаранцију од пола милиона марака и елаборат нове компаније.

"Скупштина ће донијети коначну одлуку о продаји за коју очекујем да ће бити позната до 27. децембра", рекао је Матић и додао да је Крстић једини је који је до 21. новембра у 12.00 часова, како је роком превиђено, доставио понуду за куповину предузећа.

Посебна комисија, коју је формирала Скупштина повјерилаца бијељинске Фабрике "Сава" извршиће бодовање и доставити извјештај Одбору повјерилаца Скупштине у року од пет дана.

Милорад Крстић, поријеклом из Глоговца, код Бијељине, живи у Њемачкој од 1973. године, гдје је успио да развије бизнис и данас има своје фирме у Њемачкој, Енглеској и Швајцарској, а њихова заступништва расута су широм свијета.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog