Društvo

Продужен рок за упис непокретности у фискални регистар

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске утврдила је Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о порезу на непокретности, којим је продужен рок за подношење пријаве за упис у фискални регистар непокретности до 30. јуна наредне године.


Шеф Бироа Владе РС за односе са јавноћу Вера Сајић рекла је да се овом измјеном свим пореским обвезницима омогућава да благовремено пријаве непокрености које имају у Српској.

Влада РС утврдила је и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о пољопривредном земљишту, којим ће бити омогућена изградња објеката у сеоским подручјима на основу просторног плана.

"То ће бити омогућено уз плаћање накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе", објаснила је Сајићева.

Она је додала да су измјенама и допунама овог закона предвиђене нове мјере заштите пољопривредног земљишта у дијелу који се односи на привремену промјену намјене пољопривредног земљишта и његово враћање у првобитно стање, како би се поново користило за пољопривредну производњу.

Законом су, како је навела Сајићева, усаглашене кривичне одредбе за Законом о измјенама и допунама Закона о прекршајима РС.

Сајићева каже да је утврђен и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о фискалим касама којим се, између осталог, иде у правцу редуковања броја изузетих дјелатности од обавезе регистровања промета путем фискланих каса, односно повећања дјелатности које су обвезници фискализације, а које се односе на адвокатске дјелатности.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog