Svijet

Нигеријски предсједник лијечи срце, дужност преузео замјеник

АБУЏА - Нигеријски предсједник Умару Јар Адуа лијечи се у Саудијској Арабији од акутне болести срца, а потпредсједник државе преузео је предсједничка овлаштења у његовом одсуству, изјавио је Адуаин портпарол.


Адуа (58) је прије четири дана изненада отпутовао у Саудијску Арабију на медицински преглед, након што је осјетио болове у грудима. Његова канцеларија саопштила је да није познато када ће се вратити.

Предсједник Нигерије болује од перикардитиса, односно упале мембране која облаже срце, што може да отежа његов нормалан рад.

Потпредсједник Гудлак Џонатан преузео је предсједничка овлаштења у држави која је водећи произвођач нафте у подсахарској Африци и чланица ОПЕК.

Адуа се у прошлости лијечио у Саудијској Арабији од проблема са бубрезима, што је довело у питање могућност његове кандидатуре за други мандат 2011. године.

Перикардитис обично траје од једне до три седмице и може се лијечити медикаментима или операцијом, у тежим случајевима. Око 20 одсто обољелих опорави се у року од неколико мјесеци.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog