Politika

Заједничка конференција за новинаре СНС и ДСС

НОВИ САД - Члан Предсједништва Српске напредне странке Игор Мировић и члан Главног одбора Демократске странке Србије Бранислав Ристивојевић одржали су данас заједничку конференцију за новинаре у Новом Саду о Статуту Војводине и Закону о надлежностима покрајине.


Конференција је одржана тачно у подне испред зграде Извршног вијећа Војводине.

На питање новинара да ли овај заједнички наступ, први такве врсте у Србији, значи стварање коалиције СНС-а и ДСС-а, Мировић је одговорио да тај наступ храбри српску опозициону сцену.

"Рано је говорити о коалицији, али заједнички наступ СНС-а и ДСС-а храбри, јер опозицији треба организована и упорна борба да би срушила акутелни режим у Србији који предводи Демократска странка. Посебно је битно да се изборимо за ванредне изборе како би ту владајућу олигархију оборили на плећа у Војводини и Новом Саду где је најјача", рекао је Мировић.

Према његовим ријечима, статутарна одредба о Новом Саду као главном граду Војводине је бесмислена и наопака.

"Сви ми који живимо у Новом Саду волимо овај град више него Београда, али у Србији је само један главни град и то је Београд. Приче о главном граду Војводине иду на руку онима који у Статуту виде нуклеус будуће државе Војводине", рекао је Мировић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog