Društvo

''Партизан'' и ''Војводина'' отварају олимпијски базен у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА - Градски олимпијски базен /Инцелов базен/ у Бањој Луци званично ће бити отворен 5. децембра дербијем ватерполиста "Партизана" и "Војводине", потврђено је на данашњем састанку представника Ватерполо савеза Србије /ВСС/ са руководством "Акване".


Улаз ће бити слободан, а утакмицу прве А Ватерполо лиге Србије, која ће почети у 18.00 часова, директно ће преносити Радио-телевизија Републике Српске и Радио-телевизије Србије.

Извршни директор ВСС-а Драган Соломон рекао је да га радује сарадња савеза са ватерполо клубовима из Републике Српске и да ће ватерполо репрезентација Србије дио припрема сигирно обавити на овом базену.

Соломон је оцијенио да је Градски олимпијски базен у Бањој Луци свјетске класе, истакавши да је такав импозантан објекат задњи пут видио у Мелбурну.

Рајко Радовановић, директор "Акване", која ће управљати базеном, рекао је да ће бити преузете све потребне припреме да би ватерполо дерби протекао у најбољем могућем реду.

"Градски олимпијски базен је од великог значаја не само за Бању Луку, већ и за ширу регију, будући да је то једини такав спортски објекат у РС. У њему се могу организовати такмичења у пливању и ватерполу на највишем европском нивоу и надам се да ће тако и да буде", додао је Радовановић.

Састанку у Бањој Луци присуствовали су и генерални секретар ВСС-а Марко Стефановић и менаџер логистике ВСС-а Маја Павков-Милашиновић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog