Politika

СДС: Позив СНСД да подржи Нацрт закона о референдуму

БАЊА ЛУКА - Српска демократска странка сматра да је Републици Српској неопходан референдум као израз жеље грађана да не дође до промјена устава, с обзиром да међународна заједница на све активнији начин "меље" политичке ставове који се стварају у Бањој Луци.


Потпредсједник ове странке Огњен Тадић позвао је рекао је на конференцији за новинаре у Бањој Луци СНСД да одржи обећање и подржи СДС-ов Нацрт закон о референдуму и грађанским иницијативама.

СДС покренула је у Народној скупштини РС поступак за доношење Нацрта закона о референдуму и грађанским иницијативама у РС којим се предвиђа да се референдум обавезно спроводи у случају промјене устава РС и БиХ и у случају приступања неком од војних савеза.

Тадић сматра да актуелна власт нацртом буџета РС за 2010. годину покушава да "покрпи рупе" тиме што је, како тврди, несразмјерно употребљавала буџет у промоцију СНСД-а.

Он је поставио питање одговорности ко је и на који начин потрошио новац и ко је нереално планирао буџет.

Према његовим ријечима, СДС је увијек спреман да учествује у доношењу најбољих рјешења за РС, али никада неће бити спреман да буде "покривач за пропусте које је направила актуелна власт".

Новоизабрани предсједник Градског одбора СДС-а Бања Лука Ђорђе Умићевић сматра да садашња економска криза у РС представља кулминацију свих досадашњих криза, те да ће ова странка предложити одређене мјере које би могле побољшати социјално економско стање.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog