Nauka

Фестивал науке у Београду од 4. до 6. децембра

БЕОГРАД - Београд ће трећу годину за редом бити престоница науке у региону и током три дана окупиће 250 научника из 22 научне институције.


Умјетничко продукцијска група Ноћ музеја трећу годину за редом организује од 4. до 6. децембра Фестивал науке, највећу регионалну манифестацију која се бави популаризацијом науке и која научна достигнућа представља занимљивим, а научне теорије и експерименте атрактивним и свакоме разумљивим.

Свијет науке ће се представити кроз 28 занимљиво обрађених научних поставки: физике, хемије, биологије, астрономије, генетике, математике, физичке хемије, психологије, геологије.

Посјетиоци ће на овој манифестацији, која ће бити одржана у бившој робној кући "Клуз" и Студентском културном центру, моћи да осјете како је лежати на правом факирском кревету, да виде математичко купатило у коме пешкири имају само једну страну, а клозетска шоља нема запремину.За музикалне ту ће бити лира чије су жице направљене од ласерске свјетлости, а моћићете и да уживате у води коју хлади лед који се дими...

Овогодишњи програм фестивала биће подјељен у три цјелине: поставке, предавања и мини филмски фестивал који ће кроз 20 краткометражних фимова показати да је веза између науке и умјетности нераскидива. Предвиђене су и многобројне радионице за дјецу различитог узраста.

На Фестивалу ће бити гостујућих поставки из Швајцарске и Тајланда, а 24 научна предавања држаће предавачи из Шведске, Шпаније, Сједињених Америчких Држава, Француске, Хрватске и наравно Србије.

Фестивал науке 2009. одржава се под покровитељством Министарства науке, уз подршку Скупштине града Београда. Прошлогодишњи Фестивал науке посјетило је 16.000 људи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog