Republika Srpska

Србија: Отварају се двије дионице Коридора 10

БЕОГРАД - Двије дионице Коридора 10 између Хоргоша и Новог Сада биће данас пуштене у саобраћај.


Изградња је почела 10. маја, а радове је финансирала Влада Србије у износу од око 15,7 милиона евра.

Ове дионице се налазе на 108. километру Коридора 10, недалеко од Новог Сада и обје су дуге по десет километара. Предузеће за путеве "Београд" и Путеви "Ужице" завршили су радове у рекордном року за само шест и по мјесеци.

Министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић рекао је да је цијела финансијска конструкција за Коридор 10 затворена и да је милијарду и 150 милиона евра обезбијеђено из средстава међународних кредита.

Мркоњић је додао да је завршетак Коридора 10 планиран за мај 2012. године и да је убијеђен да ће тај рок бити испоштован.

Да би се завршио сјеверни крак Коридора 10, тачније да би спојили Нови Сад и Хоргош потребно је завршити петљу Нови Сад, другу траку моста Бешка и спојити још 40 километра друге траке аутопута.

Извођачи радова спремни су да у наредне двије године бескаматно финасирају половину изградње друге траке аутопута.

Коридор 10 је један од паневропских саобраћајних коридора, а простире се од Аустрије до Грчке и обухвата друмски коридор дужине 2 300 километара и жељезнички дужине 2 528 километара.

Коридор 10 има четири дијела која треба да буду изграђена кроз Србију, и то од Хоргоша до Новог Сада у дужини од 108 километара, обилазница око Београда дужине 47,4 километара, дионица Грабовница - Прешево дуга 96 километара и дио од Ниша до Димитровграда дужине 83,4 километара.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog