Svijet

Спрема се међународна конференција о Авганистану

ЛОНДОН- Међунардна конференција о Авганистану на којој ће бити представљен оквир за јачање улоге Авганистанаца у обликовању сопствене судбине биће одржана крајем јануара у Лондону.


Циљ ове конференције биће постављање услова за постепено преношење одговорности на авганистанске снаге, саопштио је британски премијер Гордон Браун.

Премијер Браун је најавио конференцију уочи планираног обраћања америчког предсједника Барака Обаме, који наредне седмице треба да објасни Американцима зашто проширује скупо ратно ангажовање САД у Авганистану слањем додатних трупа.

"На конференцију, која ће бити одржана 28. јануара, биће позвани авганистански предсједник Хамид Карзаи, генерални секретар УН Бан Ки Мун, савезници НАТО, представници земаља сусједа Авганистана, као и регионалних сила и кључних међународних организација", рекао је Браун на конференцији за новинаре у оквиру самита Комонвелта у Тринидаду и Тобагу.

Бан Ки Мун је рекао да ће послије конференције у Лондону у року од неколико мјесеци услиједити још један скуп на високом нивоу у Кабулу.

"На обје конференције биће изложен оквир за јачање улоге Авганистанаца у обликовању сопствене судбине", рекао је генерални секретар УН.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog