Republika Srpska

Заједничким синдикалним дјеловањем за рјешење проблема с Певецом

БАЊА ЛУКА - Предсједник Гранског синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић рекао је Срни да ће сутра покушати да оствари контакт са власницима Тржног центра "Певец" у циљу рјешавања проблема радника овог центра у Бањој Луци.


"Сутра ћемо контактирати и хрватски Синдикат трговине у покушају да заједно ријешимо проблеме радника `Певеца` у РС и у Хрватској", рекао је Савановић.

Он је навео да ће синдикат заједно са радницима Тржног центра "Певец" у Бањалуци сутра завршити процедуру регистрације њихове синдикалне организације у Министарству рада и борачко-инвалидске заштите РС.

Савановић је рекао да мања група радника "Певеца" и данас дежура у непосредној близини објекта с циљем да заштите имовине овог правног субјекта.

Он је додао да ће сви радници сутра уредно доћи на посао, као и претходна два дана.

Радници Агенције "Алфа секјурити" затворили су у петак Тржни центар "Певец" у Бањалуци по налогу директора и власника компаније Здравка Певеца и спријечили раднике да уђу у центар.

На улазу у "Певец" истакнуто је обавјештење да тржни центар не ради до даљег и да ће радници о свим активностима бити обавијештени.

Први продајни центар "Певец" у БиХ отворен је септембра прошле године у Бањалуци.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је јуче да је Влада Српске на страни радника компаније "Певец" у Бањалуци и да ће истрајати да они буду исплаћени за свој рад.

Он је навео да Влада РС подржава активности синдиката на заштити права радника "Певеца", који два мјесеца нису добили никаква примања и није им уплаћено ни социјално ни пензионо осигурање.

Осим у Бањалуци, компанија "Певец" је затворила објекте у Загребу и Вараждину, а радници овог тржног центра у Бјеловару јуче су ступили у штрајк због неисплаћених плата.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog