Republika Srpska

Aутопут ће бити завршeн на љето

БАЊА ЛУКА - Аутопут од Бање Луке до Градишке биће завршен на љето, иако динамика радова на његовој изградњи није убрзана у оној мјери у којој је могла да буде и колико се очекивало, изјавио је директор "Аутопутева РС" Душан Топић.


"Очекивали смо да ће у другој половини ове године знатније бити убрзани радови како би била надокнађена нека кашњења од почетка године", рекао је Топић.

Он је додао да експропријација није била до краја завршена када су кренули радови, што на одређен начин даје оправдање извођачима за кашњење.

"Има основа да се оправда пробијање рока, који је према уговору био 30. јануар, али у одређеним границама", оцијенио је Топић", додавши да је сад потребно дефинисати нови рок који више не би требало да буде помјеран.

Боро Здјелар, руководилац пројекта изградње аутопута на дионици коју граде "Конструктор" и "Интеграл", у дужини од 19 750 метара, истакао је да ће свој дио посла завршити до љета, те додао да је, од око 20 километара дионице на којој се ради, четири спремно за полагање асфалта.

"На траси свакодневно буде ангажовано око 150 људи и 100 машина и то је динамика која је свакодневна", додао је Здјелар, наводећи да је до новембра рађено у двије смјене, али да се од тога одустало због краћег дана.

Сергеј Ђукић, главни инжењер италијанске фирме "Видони", која је задужена за градњу 6,3 километра аутопута, истакао је да су при крају фазе, што, ипак, зависи од временских услова који могу успорити радове.

Он је додао да око 150 радника и стотињак машина раде "од седам до седам", а да је било дана када се радило до поноћи, подсјетивши да су дуго проблем представљали неријешени имовинско-правни односи, којих више нема.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog