Politika

Maндић: Намјерно нам смањују финансирање из буџета

ПОДГОРИЦА - Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић рекао је да опозиционе странке први пут у посљедњих осам година имају буџетска примања која тешко могу да обезбиједе најосновније функционисање странака.


Он је оцијенио да је за Црну Гору од изузетне важности да до успостављања слободног друштва, парламентарне политичке странке буду финансиране из државног буџета.

"У противном, појавиће се финансијери који ће покушати да праве договоре са странкама око њихових евентуалних будућих политика и интереса, што би у потпуности покварило наш политички живот и Црну Гору удаљило од демократије", рекао је Мандић.

Према његовим ријечима, намјерно се креира амбијент у којем финансирање странака представља велики проблем, како би се припремио терен за "разне добротворе".

"Сигуран сам да су већ спремни ти `спасиоци` који ће радо прискочити у помоћ кредитом, или на неки други начин, онима чија политика и јавни наступи не примјећују организовани криминал, корупцију, непотизам, тајкуне и недемократске изборне услове", навео је Мандић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog