Svijet

Kушнер ''мало шокиран'' због швајцарског референдума

ПАРИЗ - Француски шеф дипломатије Бернар Кушнер изјавио је данас да је "мало шокиран" због швајцарског гласање за забрану изградње минарета и сматра да је то представља израз нетолеранције.


"Мало сам шокиран овом одлуком, која је негативна и у погледу забринутости самих Швајцараца, јер чак и ако не могу да се граде минарети ово значи угњетавање религије", изјавио је француски министар за радио РТЛ.

Он је додао да се нада да ће Швајцарска ову одлуку врло брзо преиспитати.

"Таква одлука представља израз нетолеранције, а ја не подржавам нетрпељивост. Изградња минарета није велика ствар. Да ли то представља увреду у земљи планина гдје има високих грађевина", упитао је Кушнер.

Према коначним резултатима, на референдуму одржаном јуче, за забрану изградње минарета гласало је 57, 5 одсто Швајцараца.

Упитан да ли је он у за забрану ношења "бурке" у Француској, министар је одговорио да не зна јер према његовим ријечима бурка представља кршење права жена, која треба штитити.

"То је ограничавање слободе и сматрам да то треба укинути у јавним службама. Сада жене носе бурку на улицама, а то је основна слобода", изјавио је Кушнер.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog