Svijet

Нова експлозија на руским пругама

МОСКВА - На прузи у руском региону Дагестан данас је одјекнула експлозија, непосредно прије проласка воза.


Руска државна жељезничка компанија "Рашн релвејз" саопштила је да нико није повријеђен од експлозије, која се десила само неколико дана након што је у нападу на путнички воз на сјеверу Русије погинуло 25 људи, а повријеђено више од стотину.

"На прузи је одјекнула експлозија непосредно прије проласка воза који је ишао из мјеста Тјумен ка пријестоници Азербејџана Бакуу. Воз није скренуо са путање иако је вукао вагоне око 150 метара по оштећеним шинама", рекао је неименовани локални званичник.

Саобраћај на том дијелу пруге је заустављен.

"На лицу мјеста налазе се радници жељезнице, безбједносне снаге и припадници Федералне службе безбједности (ФСБ) те амбулантне службе", наводи се у саопштењу "Рашн релвејз."

Крајем протекле седмице због експлозије луксузни воз "Невски експрес" искочио је из шина на путу од Москве према Санкт Петербургу. Од експлозије бомбе оштећен је и дио оближњег пута.

У возу је у тренутку експолозије било више од 650 путника и најмање 20 чланова посаде.

Руски регион Дагестан, чије име у преводу значи "планинска земља" и гдје живи мноштво етничких група погођен је таласом насиља које се у посљедњих неколико година проширило из сусједне Чеченије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog