Republika Srpska

Влада уз раднике, Певец нек поштује закон

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске (РС) Милорад Додик рекао је да компанија "Певец" мора да поштује законе, да Влада није одговорна за стање у "Певецу", али ће, у складу са законом, бити на страни радника.


"Увијек помажемо радницима. У ову проблематику укључено је ресорно министарство и ако компанија `Певец` не буде оспособљена да живи, не може се очекивати ни да настави да ради", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да му није познато финансијско стање ове хрватске компаније и да не располаже подацима о њеним задужењима.

Предсједник Синдиката трговине, угоститељства и услужних дјелатности РС Горан Савановић рекао је данас Срни да директор Тржног центра "Певец" у Бањалуци Борис Марић треба да упути службени допис Пореској управи РС са захтјевом за утврђивање обавеза ове фирме према држави и заштите интереса радника.

Савановић је рекао да је на састанку са представницима респрних министарстава РС одлучено и да се ступи у контакт са власником хрватске компаније Здравком Певецом, који је данима недоступан, будући да је за рјешавање питања права око 200 радника веома важна комуникација са власником ове компаније.

Радници Агенције "Алфа секјурити" затворили су 27. новембра тржни центар "Певец" у Бањалуци по налогу директора и власника компаније Здравка Певеца и спријечили раднике да уђу у центар. На улазу у "Певец" истакнуто је обавјештење да тржни центар не ради до даљег и да ће радници о свим активностима бити обавијештени.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog