Svijet

Maђарска: Бескућници наслиједили милијарде !

БУДИМПЕШТА - Двојица браће бескућника Жолт и Геза Пелади, који живе у пећини изван Будимпеште, наслиједиће већину породичног насљедства у износу од око четири милијарде евра.


Браћа Пелади немају сталне адресе и живе од продаје ствари које пронађу на улицама, али њихови дани бескућништва ускоро ће бити окончани, јер су обавијештени да ће, заједно са сестром која живи у САД, наслиједити давно изгубљено насљедство њихове баке.

Радници хуманитарних организација у Мађарској пренијели су вијест браћи након што су их контактирали адвокати који воде бригу о имовини њихове баке, која је недавно преминула у покрајини Баден-Виртемберг.

"Знали смо да нам је мајка из богатије породице, али је она била тешка особа и прекинула је везе са породицом. Послије је и нас напустила. Изгубили смо контакт са њом и оцем. Знамо да је она умрла", рекао је Геза Пелади (43) мађарским медијима.

Према њемачком закону, директни потомци аутоматски имају право да подијеле имовину. Пошто је њихова мајка умрла, новац одлази браћи Пелади.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog