Društvo

Рок за замјену оружаних листова истиче 31. децембра

БАЊА ЛУКА - Рок за замјену оружаних листова за пиштоље и револвере истиче 31. децембра, а казне за прекшај износе од 200 до 600 КМ, уз мјеру одузимања оружја и муниције, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.


Из Министарства наводе да овај рок важи за грађане којима су оружани листови за пиштоље и револвере издати 16. августа 2007. године.

У саопштењу се наводи да су грађани, према Закону о оружју и муницији, дужни да надлежном полицијском органу поднесу захтјев за издавање оружаног листа у року осам дана од дана набавке оружја, те да пријаве евентуалну промјену пребивалишта у року 15 дана од извршене промјене.

Према наведеном Закону, грађани су дужни да надлежном полицијском органу пријаве отуђење оружја у року осам дана од дана извршеног отуђења, те да предају оружје које је власништво умрлог лица у року 30 дана од дана смрти власника оружја.

За прекршај наведених рокова и других одредаба Закона о оружју и муницији РС изриче се новчана казна од 200 до 1.200 КМ и заштитна мјера одузимања оружја.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog