Republika Srpska

Тешка ситуација у ''Поповом пољу''

ТРЕБИЊЕ - Запослени у предузеће "Попово поље" Требиње, упућени су на принудни одмор због тренутне финансијске ситуације у фирми, а Влади РС биће упућен позив да ради опстанка пољопривредне производње на овим просторима, као и очувању радних мјеста запослених, помогне у рјешавању новонастале ситуације.


Менаџмент oвог предузећа саопштио је да у досадашњем периоду нису имали проблема са пласманом својих производа на домаће и страно тржиште, али да је економска криза у великој мјери утицала на знатан пад потражње резница лозних подлога, па је комплетна овогодишња производња доведена у питање, јер нема заинтересованих купаца.

"Главни извор финансирања предузећа у периоду децембар-март искључиво је производња и продаја резница лозних подлога и калемова", истиче се у саопштењу менаџмента и додаје да би производња резница без сигурног пласмана била само велики трошак који би предузеће довео у стање неликвидности, као и у немогућност сeрвисирања редовних обавеза.

У "Поповом пољу" кажу да је радницима дат приједлог да се упуте на принудни одмор док менаџмент у сагласности са Скупштином акционара не пронађе одговарајуће рјешење, са чим су се запослени, како, стоји у саопштењу, сагласили.

"У случају проналажења сигурног купца, сви радници ће бити позвани на посао", кажу у менаџменту "Поповог поља" и напомињу да су у фази преговора са заинтересованим иностраним инвеститорима .

Менаџмент предузећа "Попово поље" каже да због финансијске ситуације, нису у могућности да радницима исплате заостала дуговања, нити ће им се, за сада, платити принудни одмор, те напомињу да ће им бити уредно укњижен радни стаж.

Већински власник предузећа "Попово поље" од 2000. године је Винарија "Тврдош".

Драган Перотић, донедавни предсједник синдиката предузећа "Попово поље" каже да је криза у овом предузећу, у коме има 17 запослених, присутна већ дуже вријеме и да радницима нису исплаћене двије посљедње плате, а доприноси нису уплаћивани од 2007. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog