Republika Srpska

''Приједорчанка'' прерадила 12.000 тона воћа

ПРИЈЕДОР - Фабрика за прераду воћа "Приједорчанка"' из Приједора у овој години прерадила је 12 000 тона разног воћа или 30 одсто више него прошле године.


Извршни директор предузећа Љиљана Вукелић рекла је Срни да су ове године откупили и прерадили рекордних 6 000 тона више различитих сорти јабуке и 4 500 тона шљиве.

"Када је шљива у питању, `Приједорчанка` је само 1990. године откупила и прерадила већу количину од овогодишње", нагласила је Вукелићева.

У погонима за прераду прерађиване су и одређене количине крушке, вишње, дрењка, малине и шумског воћа.

Вукелићева је најавила да ће се "Приједорчанка"' крајем ове године први пут тржишту понудити стона вина произведена прошле године купажом /мијешањем/ изузетно квалитетног грожђа сорти "каберне совињон" и "мерло".

Произведено је 40 000 литара вина које ће купцима бити понуђено у галонима од пет литара, и то путем ''хорека'' трговачког ланца.

"Приједорчанка" је своје производе - природне ракије, концентрате сокова, суво и смрзнуто воће, пласирала на тржиште земаља у окружењу, централне и западне Европе и САД.

"Ове године смо на основу склопљеног уговора својих девет врста природних ракија под брендом `Газдина ракија` успјешно представили тржишту Србије, а надамо се да ћемо ову палету производа идуће године пласирати на хрватско, словеначко и канадско тржиште", рекла је извршни директор предузећа Љиљана Вукелић.

Она је нагласила да су ове године много радили на брендирању производа тако да са разлогом очекују да ће се то одразити и на пословне резултате "Приједорчанке".

Вукелићева је рекла да ће ову годину завршити са позитивним пословним резултатима, иако су се сурели са посљедицима економске кризе, односно падом продаје производа у првој половини године и тешкоћама око наплате робе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog