Republika Srpska

Koтор Варош: Мљекара ''Витмарк'' поново почиње са радом

КОТОР ВАРОШ - Мљекара "Витмарк" Дабовци код Котор Вароши сљедеће седмице поново ће почети са радом, а за оживљавање производње обезбијеђено је 50.000 КМ.


Начелник општинског Одјељења за привреду Слободан Пешевић рекао је да је у току санација објекта и ремонт постројења и додао да су локална заједница и Министарство пољопривреде Републике Српске за оживљавање производње у "Витмарку" обезбиједили по 25.000 КМ.

Према његовим ријечима, са бањалучком Волксбанком постигнут је споразум о отпису већег дијела камата и репрограму обавеза мљекаре, која је прије двије и по године престала са радом због немогућности измирења кредита и обавеза према сточарима.

Пешевић је рекао да ће мљекара на почетку производње преузимати дневно хиљаду литара млијека и да ће за два мјесеца производња бити удвостручена, додајући да је са власницима которварошких трговинских радњи постигнут договор о преузимању производа "Витмарка".

"Оживљавање производње у `Витмарку` има за циљ да се омогући редовно преузимање млијека од коопераната са подручја општине, што ће допринијети развоју сточарства", рекао је Пешевић.

Власник мљекаре Витомир Марковић рекао је да ће на почетку у "Витмарку" бити ангажовано пет радника, те да је планирана производња сира, млијека, кајмака, киселог млијека и јогурта.

Он је најавио да је у плану и да се на тржиште испоручи нови производ, тврди сир у четвртастом паковању до два килограма.

Марковић је изразио задовољство поновним покретањем производње и захвалио локалној заједници, Министарству пољопривреде РС и Волксбанци који су помогли покретање производње.

Оживљавање рада "Витмарка" подржали су которварошки сточари, међу којима и Есад Казић, власник фарме 20 музних крава у Горњим Шипрагама, који је рекао да су сви сточари из овог насеља спремни испоручивати млијеко и да од ове мљекаре очекују редовну исплату.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog