Svijet

Путин не размишља о напуштању политике

МОСКВА - Руски премијер Владимир Путин изјавио је данас да неће напустити политику у скорије вријеме и да ће размислити о кандидатури за предсједника на изборима сљедеће године.


Путинова будућност је предмет спекулација од када га је на предсједничкој функцији у мају прошле године замијенио Дмитриј Медведев.

Неки аналитичари сматрају да ће се он убрзо вратити у Кремљ, а други сугеришу да би Путин постепено могао да напусти политику.

"Размислићу о томе", одговорио је Путин на питање да ли планира да учествује на предсједничким изборима, које му је постављено током маратонске конференције на којој одговара на питања грађана.

Грађанин који се представио као Леонард из Краснодора питао је Путина зар не чезне да проводи више времена код куће са породицом, што је изазвало смијех у публици.

"Зар не желите да напустите политику, са свим овим проблемима, и живите за себе и своју дјецу, за своју породицу и коначно се одморите. Ако желите, ја ћу вас замијенити", рекао је Леонард.

"На то ћете се начекати", одговорио је Путин уз осмијех. "Али, ако желите да радите, то можемо да размотримо одвојено", додао је руски премијер.

Руски предсједник Дмитриј Медведев такође је данас изјавио да не одбацује могућност кандидатуре за нови мандат 2012. године.

"Премијер Путин каже да не одбацује ту могућност, а не одбацујем је ни ја. Али, то важи само ако Медведев и Путин имају шансе", рекао је Медведев на заједничкој конференцији за новинаре са италијанским премијером Силвијом Берлусконијем.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog