Politika

НАТО је и направио БиХ

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да би евентуални пријем БиХ у НАТО био неприхватљив за Српску уколико би то представљало удар на дигнитет и капацитет овог ентитета.


Одговарајући на питање новинара у Бањој Луци да ли би пријем БиХ у НАТО био добар или не, Додик је рекао да "све зависи од тога како се на то гледа".

"Ако је то удар на дигнитет и капацитет РС, за нас је то лоше, па макар то био и НАТО", поручио је Додик.

Он је појаснио да се НАТО поставио у такву позицију да сам одлучује о томе која ће земља бити примљена или не у ову организацију.

"НАТО је и направио БиХ и очекивати је да смо мезимче те организације", рекао је Додик, коментаришући најаву да би министри земаља чланица НАТО-а могли разматрати акциони план о пријему БиХ у НАТО.

Према његовим ријечима, Влада РС не расправља о НАТО-у, нити о томе одлучује, јер то је питање институција БиХ.

"Колико ми је познато, бошњачки члан Предсједништва Харис Силајџић имао је један успјешан састанак са генералним секретаром НАТО-а", додао је премијер Српске.

Министри иностраних послова НАТО-а у Бриселу су разговарали о евентуалном одобрењу Акционог плана за чланство /МАП/ Црне Горе, док је слична одлука потпуно неизвјесна у вези са БиХ, рекао је портпарол Алијансе Џејмс Апатурај.

Он је потврдио да је синоћња радна вечера шефова дипломатија завршена без закључака и коначних одлука због чега ће се то питање наћи на дневном реду и данашњег састанка.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog