Svijet

Новинар крив за лажну бомбашку пријетњу

КЕЈПТАУН - Страни новинар ухапшен је данас због упућивања лажне бомбашке пријетње у Међународном центру за конвенције у Кејптауну, у којем би за неколико часова требало да буде одржано извлачење такмичарских група за Свјетско првенство у фудбалу, због чега је улаз у зграду евакуисан.


Портпарол полиције Виш Најду рекао је да је новинар ушао у зграду, узвикујући да има експлозивну направу у торби коју је бацио и покушао да бјежи.

Најду је истакао да је новинар ухапшен и да ће бити изведен пре суд у складу са законом о експлозиву и уколико буде осуђен суочиће се са затворском казном. Он није желио да објави националну припадност новинара.

Један од присутних новинара нашалио се да можда "Ирци покушавају да се увуку", мислећи при том на неуспјели покушај ирске репрезентације да се квалификује за Свјетско првенство.

У одвојеном случају раније је ухапшен један држављанин Јужноафричке Републике, јер је упутио пријетњу међународном аеродрому у Кејптауну. Полиција је успјела да лоцира његов мобилни телефонон само неколико минута након што је упутио позив.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog