Politika

Изетбеговић: Превише смо очекивали

  БАЊА ЛУКА - Посланик у Парламентарној скупштини БиХ из СДА Бакир Изетбеговић рекао је синоћ да су Бошњаци превише очекивали од међународне заједнице и да су разочарани што нису добили уставну реформу какву су жељели. 


 Изетбеговић је, гостујући на Радио-телевизији Републике Српске, рекао да су САД и Европа веома заинтересоване да се неке ствари у БиХ не понове, додајући да међународну заједницу интересује само мир и то да БиХ постане нормалан европски простор. 

Према његовим ријечима, међународна заједница једва чека да заврши своје присуство у БиХ у садашњем капацитету, што значи да треба учинити још неке финалне ствари које ће гарантовати мир и које ће гарантовати да када оде ОХР постоје инструменти и органи који ће замијенити његову позицију.

Он је оцијенио да би домаћи политичари, због свега тога, требало да се договоре са представницима међународне заједнице који је то минимум који треба да се уради у том погледу.

Изетбеговић је констатовао да је међународна заједница потрошила много времена и новца да направи какву- такву стабилност у БиХ.

"Проблем је у нама и ми морамо направити функционалну државу која сигурно неће генерисати нову кризу на овим просторима", рекао је Изетбеговић.

Говорећи о такозваним "шемама ОХР-а", на којима се, осим њега, нашло и више лица бошњачке националности из политике, религије, бизниса, он је рекао да са те шеме није изостао "нико ко вриједи у Бошњака", као и да нико не може бити сигуран да ли су то ОХР-ове шеме.

Изетбеговић је као ауторе ових шема означио људе блиске ОХР-у, како домаће, тако и странце, који себи тиме дају значај, оцјењујући да они раде "на бази чаршијских прича".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog