Republika Srpska

Певец тражи подршку Хрватске

ЗАГРЕБ - Брачни пар Здравко и Вишња Певец, власници компаније "Певец" из Бјеловара, затражили су помоћ од потпредсједника Владе Хрватске Ђурђе Адлешић да би фирму извели из проблема у којима се нашла.


"Прво што желимо је пронаћи новац да радницима исплатимо плате, али нам је потребна помоћ државе. Без државе смо немоћни", рекла је Вишња Певец.

Певеци кажу да радницима не могу исплатити плате, јер су им рачуни блокирани, истакавши да су им у неколико наврата нудили робу, што су радници одбили ријечима да за то не могу купити хљеб.

Пред радницима и синдикалним представницима бјеловарског продајног центра, који од сриједе штрајкују, Здравко Певец је за пропаст свог пословног царства оптужио све осим себе, истакавши да не може вјеровати да им нико не жели помоћи.

"Штрајк су изрежирали синдикати иако сам их молио да се стрпе, јер је управо крај године био прилика да се `Певец` спаси, рекао је Певец и додао како су се страни инвеститори повукли када су видјели да радници штрајкају.

Адлешићева је након састанка, који је одржан у Бјеловару, рекла да је брачном пару Певец савјетовала да изађу пред раднике и кажу им истину, јер већ неколико мјесеци не знају каква их судбина чека.

Док Певеци траже помоћ радници и даље не знају каква је њихова и судбина компаније. Певецове трговине и даље су затворене.

Осим три плате, које им Певец дугује, желе што прије сазнати на чему су, јер фирме нису у стечају, а они нису на бироу.

Наредне седмице са Певецима би требало да се састане са министар привреде Ђуро Попијач.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog