Društvo

Meсића обогатио албански лоби!?

БАЊА ЛУКА - Хрватски предсједник Стјепан Месић постао је трећи човјек по богатству у Хрватској, захваљујући албанском лобију који му је плаћао предсједничке кампање, изјавио је публициста, политиколог и новинар Дарко Петричић.


"Захваљујући албанском лобију, који му је платио предсједничку кампању, Месић је по богатству постао трећи човјек у Хрватској, и то одмах послије Иве Санадера и Надана Видошевића. Из тог личног интереса и због огромног новца албанског лобија који му је пребациван потиче и Месићева дубока веза са муслиманском струјом и муслиманским лобијем", рекао је Петричић.

Он је навео да је богаћење на политичкој позицији Месићев крајњи мотив и да зато не треба да чуди ни његово потпуно одбацивање хрватског народа у БиХ и приклањање бошњачкој политици.

Петричић је навео да је Месић за своје службене потребе користио чак и "мерцедес" албанског лобија, а у свом првом мандату успио је да сакупи толико новца тако да му пред крај другог више нису били потреби никакви други извори финансирања.

"Већ тада је имао вишка око 20 милиона марака. Никада није објавио листу својих финансијера и донатора", рекао је Петричић.

Петричић је потврдио да је Месић најавио тужбу против њега и назвао га шовинистом због тврдњи да му је у првој кампањи помагао албански лоби и да држи муслиманску страну.

"Хтио бих подсјетити да је Месић својевремено рекао да Срби у Хрватској имају право само на ону земљу коју су на опанцима донијели. И ко је ту шовиниста? Што се тужбе тиче стојим иза сваке реченице коју сам изговорио", поручио је Петричић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog