Republika Srpska

Европска банка подржава енергетски сектор БиХ

САРАЈЕВО - Директор Канцеларије Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ у Сарајеву Ђулио Морено изјавио је да је ова банка спремна да подржи "Електропривреду БиХ" у инвестирању у енергетске потенцијале БиХ.


"Енергетски потенцијал највећа је шанса за БиХ и ми смо спремни улагати у њега", рекао је Морено за "Дневни аваз", истакавши да је ЕБРД спреман ући у тај посао само ако "Електропривреда БиХ" понуди сарадњу и адекватан пројекат.

Најављујући да ће ЕБРД почетком идуће године представити своју анализу економске ситуације, са посебним освртом на БиХ, Морено је рекао да се у БиХ у новој години очекује благи економски раст.

"Није ријеч о великом проценту, ради се о распону од 0,5 до један одсто. То наравно, није довољно за развој земље, али је добар сигнал", појаснио је директор Канцеларије ЕБРД у БиХ.

Према његовим ријечима, ЕБРД би у 2010. години требало да БиХ пребаци између 100 и 200 милиона евра за реализацију већ потписаних пројеката, међу којима су изградња ауто-пута и жељезнице.

  "Када је ријеч о пројектима које тек треба потписати, тешко је рећи, али надам се да ће и ту бити више од 100 милиона евра", рекао је Морено, подсјетивши да је наредна година изборна и да ће због тога бити теже доћи до неких одлука.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog