Politika

Љубић подржава Хебранга

МОСТАР - Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић подржао је кандидата ХДЗ-а Андрију Хебранга за предсједника Хрватске, који ће подржати, како је навео, оправдане захтјеве хрватског народа у БиХ за равноправношћу са друга два народа представљене у Крешевској декларацији, а који укључују и ново административно-територијално уређење БиХ.


"Хебранг је увијек био у матици хрватске политике која је одбранила и изградила хрватску државу и која је увијек схватала важност заједништва свих дијелова хрватског народа ма гдје он год живио и радила на његовом опстанку и развоју", рекао је Љубић током састанка са Хебрангом у Мостару.

Он је додао да је Хебрангова помоћ Хрватима током рата у БиХ огромна, али исто тако и након рата у залагању и раду на изградњи здравствених и научних институција хрватског народа у БиХ, саопштено је из ХДЗ-а 1990.

Хебранг је томом састанка истакао да су Хрвати у БиХ стратешки интерес Хрватске, али да им та држава није дала оно што је требала.

"Влада Хрватске јесте, али институција предсједника државе у посљедњих десет година није. То треба исправити и важно је то промијенити, па су ови избори шанса за то", навео је Хебранг.

Он је додао да Хрватска треба подржати, како је навео, приједлог Хрвата у БиХ онако како га они дефинишу, а хрватски предсједник одлучно заступати и свим демократским средствима тежити његовој реализацији.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog