Svijet

Рим: ''Дан без Берлусконија''

РИМ - Десетине хиљада људи окупило се данас у центру Рима на демонстрацијама против премијера Силвија Берлусконија, кога су позвали да се повуче са функције због бројних афера.


Већина демонстраната, који су се окупили на позив групе блогера на интернету на "Дан без Берлусконија", носила је шалове, мајице или џемпере у различитим нијансама љубичасте боје, која је изабрана јер је не користе политичке партије.

Организатори тврде да се око 350 000 људи појавило у центру Рима из разних слојева друштва уз подршку већином љевичарских опозиционих партија.

Демонстранти су носили транспаренте на којима позивају премијера Берлусконија да се повуче због различитих правних проблема и афера укључујући корупцију и пореске проневјере.

"Желимо да се Берлускони повуче јер сматрамо да он нас не представља", рекао је Франс пресу 28-годишњи Емануел де Паскале, један од организатора протеста.

Међу окупљенима били су и филмски редитељ Нани Морети, који је осудио Берлусконијеву доминацију над италијанском телевизијом, затим еколози који се противе планираној изградњи моста преко мореуза Месина као и групе које се боре за права имиграната.

Демонстрације су услиједиле дан након што је мафијашки плаћени убица свједочио на суду у Торину гдје је рекао да је Берлускони помагао организовани криминал, што је италијански премијер одбацио.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog