Sport

Oтворен базен: "Партизан" побиједио "Војводину"

БАЊА ЛУКА - Ватерполисти "Партизана" побједили су "Војводину" резултатом 12:6, у утакмици Прве ватерполо лиге Србије, која је вечерас одиграна у новоизграђеном олимпијском базену у Бањој Луци.


Српски европлигаши овим су увеличали свечаност поводом отварања олимпијског базена за чију је изградњу из буџета Града Бање Луке издвојено 17.594.904 КМ.

Претходно су базен симболичним бацањем лопте у воду отворили предсједник Владе Републике Српске (РС) Милорад Додик, градоначелник Бање Луке Драган Давидовић и предсједник Ватерполо савеза Србије Велибор Совровић.

Kомплекс је изграђен на мјесту некадашњег "Инцеловог" базена, а у његовом саставу налазе се олимпијски и дјечији базен, теретана, сауна, просторије за масажу, као и трибине са 500 мјеста.

Базен је пројектован по стандардима Свјетске пливачке и ватерполо федерације, идејно рјешење је израдила фирма "Арс студио" из Бање Луке, док је извођач радова било предузеће "Интеграл инжењеринг".

Отварању олимпијског базена и утакмици "Партизан" - "Војводина", осим премијера Додика и градоначелника Давидовића, присуствовали су предсједник Српске Рајко Кузмановић, министри у Влади Српске и многобројне јавне и спортске личности РС, као и велики број гледалаца.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog