Društvo

Породице убијених Ужичана: Сарајевска полиција се понаша срамно

БЕОГРАД - Породице троје Ужичана Видосава Диковића /51/, Слободана Витезовића /59/ и Зорице Мандић /47/, које је у четвртак у Сарајеву убио њихов познаник Мехдо Муховић /50/, изјавили су да је понашање полиције у Сарајеву срамно, истакавши да о убиству још нису добили званичну информацију од надлежних органа у БиХ, као ни од државних органа Србије.


"Имена убијених дали су новинарима још истог дана, а нису се сетили да обавесте породице о троструком убиству. Ни данас не знамо где је тело наше мајке, када га можемо преузети и када можемо обавити сахрану", рекли су за београдски дневник "Блиц" Александар и Ненад Мандић, синови убијене Зорице Мандић.

Они су нагласили да је чиста лаж информација коју су "пласирали" сарајевски медији да су Видосав Диковић, Слободан Витезовић и Зорица Мандић дошли у Сарајево како би рекетирали Мехда Муховића или од њега наплатили зеленашку камату.

"Кога су они могли да рекетирају? Слободан није сам могао да устане из фотеље, а Видосав је био физички слабашан", рекли су Мандићи.

Они су навели да је истина да су њихова мајка и Слободан Витезовић, који су живјели заједно, посредством Диковића прије неколико мјесеци Муховићу, са којим су се знали одраније, дали 8.000 евра као улог у послу око увоза воћа и поврћа, додавши да је тај посао пропао, због чега су тражили поврат уложеног новца.

"Наша мајка и Витезовић су тешко живели. Слободан је продао стан и дао паре у овај посао мислећи да ће нешто зарадити. Диковић и Витезовић су потом преко границе пренели по 4.000 евра и однели их Муковићу. Он их је тада водио по Сарајеву и чашћавао, а у знак захвалности мајци је купио хаљину и ципеле. После је, када је видела да од посла и новца нема ништа, схватила да су је ципеле и хаљина 'коштале' 8.000 евра", кажу Ненад и Александар Мандић.

Они тврде да је прије десетак дана Муховић Витезовићу аутобусом послао 300 евра како би могао да плати кирију за изнајмљену собу у Ужицу.

Кажу да су чули да су Витезовић и Диковић случај пријавили полицији у Србији, а да су прије двије седмице обавијестили Муховића телефоном да ће га пријавити и сарајевској полицији, а да им је он запријетио убиством.

"Нашли су се негде у Сарајеву, где им је Муховић поново поручио да се стрпе за новац и да ће га убрзо добити. После седам дана поново су ишли у тамо, али се нису вратили са парама. У четвртак, када нам је мајка рекла да ће са Видосавом и Слободаном поново да путује у Сарајево, молили смо је да остане куће. Јавила нам се са границе, отада је више нисмо чули", испричали су Александар и Ненад Мандић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog