Politika

Ђукановић спремио одговоре за Рена

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Мило Ђукановић предаће 9. децембра у Бриселу европском комесару за проширење Оли Рену одговоре на Упитник Европске комисије (ЕК).


Црногорски министар за европске интеграције Гордана Ђуровић изјавила је да су одговори припремљени у 12 књига на 4.433 стране.

Она је за црногорске електронске медије навела да, након предаје одговора, слиједи консултативни процес са ЕК, који ће, како очекују у Влади, почети у јануару.

"Очекујемо да од јануара почне консултативни процес и стигну евентуално нека нова питања из Брисела, како би ЕК, на бази наших одговора, могла да се упозна са ситуацијом у Црној Гори у свим областима и припреми мишљење које ће бити основа Савјету ЕУ да нашој земљи одобри статус кандидата", објаснила је Ђуровићева.

Осим Ђукановића, на свечаности предаје одговора на Упитник ЕК у Бриселу отпутоваће и Ђуровићева и министар иностраних послова Милан Роћен.

Влада Црне Горе усвојила је 26. новембра одговоре на Упитник ЕК. Из Владе је тада саопштено да ће одговори бити јавни када буде завршен консултативни процес и одговори на евентуална додатна питања из Брисела.

Рен је 22. јула у Подгорици уручио Ђукановићу око 2,2 хиљаде питања ЕК за чланство Црне Горе у ЕУ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog