Svijet

Гејтс: Немамо појма о Бин Ладену

ВАШИНГТОН - САД не знају гдје се налази лидер терористичке мреже Ал каида и већ годинама немају добре и поуздане информације о његовом кретању, изјавио је амерички секретар одбране Роберт Гејтс.


Он је рекао да не може да потврди извјештаје, који су се појавили ове седмице, да је један притвореник видио Бин Ладена у Авганистану почетком године.

"Не знамо тачно гдје је Осама бин Ладен. Да знамо ухапсили бисмо га", рекао је Гејтс у интервјуу за телевизијску мрежу Еј-Би-Си.

На питање када су посљедњи пут САД имале добре информације о кретању Бин Ладена, Гејтс је рекао да је немају већ годинама.

Британска медијска мрежа Би-Би-Си јавила је почетком ове седмице да је један притвореник у Пакистану рекао да је видио Бин Ладена у Газнију на истоку Авганистана у јануару или у фебруару.

Комисија америчког Сената за спољне односе објавила је извјештај крајем прошлог мјесеца у коме наводи да је због неусаглашености активности и недостатка сарадње администрације бившег предсједника Џорџа Буша са америчким војним командантима Бин Ладен успио да им побјегне "пред носом" из пећина Тора Бора у Авганистану крајем 2001. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog